Volledig scherm
Kika van Es. © Getty Images

Oranje Leeuwinnen moeten ex-PSV'er Van Es missen tegen Slowakije

Bondscoach Sarina Wiegman van de Nederlandse voetbalvrouwen kan dinsdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije niet over ex-PSV'er Kika van Es beschikken. 

De verdedigster, die onlangs de overstap maakte van FC Twente naar Ajax, verliet het trainingskamp zondag wegens een hamstringblessure.

De 26-jarige Van Es maakte vrijdag in de door Nederland met 5-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Noord-Ierland wel deel uit van de selectie. De 47-voudig international bleef op de reservebank zitten. Naast Van Es ontbreekt ook Liza van der Most dinsdag in het Abe Lenstra-stadion. De verdedigster van Ajax is nog steeds ziek. Wiegman roept geen vervangsters op voor Van Es en Van der Most.

Oranje is koploper in groep 3 van de WK-kwalificatie. De voorsprong op nummer twee Noorwegen is vier punten. Noorwegen speelde een wedstrijd minder. Slowakije is nog puntloos. De wedstrijd in Heerenveen is met 24.000 toeschouwers uitverkocht.

  1. LIVE: Engelse media komen al met opstelling, arbiter vroeg niet om shirt Pepe

    LIVE: Engelse media komen al met opstelling, arbiter vroeg niet om shirt Pepe

    Het WK 2018 is alweer aangekomen bij dag acht. Vandaag zijn er met Denemarken - Australië, Frankrijk - Peru en Argentinië - Kroatië wederom drie wedstrijden te bewonderen. Maar ook de andere landen zijn nog druk in voorbereiding op de eerst volgende wedstrijd. Lees hier al het nieuws uit Rusland! • Denemarken - Australië: 1-1 • 17.00 uur: Frankrijk - Peru, volg hier live • 20.00 uur: Argentinië - Kroatië