Ricardo Moniz.
Volledig scherm
Ricardo Moniz. © EPA

Oud-trainer FC Eindhoven Moniz weg bij Trencin vanwege ‘corruptie in Slowaakse voetbal’

Ricardo Moniz heeft met onmiddellijke ingang zijn contract ingeleverd bij AS Trencín. De Nederlandse trainer stapt op vanwege de corruptie in Slowakije, zo zegt hij tegen Voetbal International.

,,Ik laat me niet als wild opjagen omdat ik als enige in het land de onzuivere praktijken van scheidsrechters aan de kaak stel‘’, zo verklaart Monzi zijn opmerkelijke besluit op de site van VI. ,,Hierdoor worden clubs, spelers en trainers ernstig beschadigd. Ik pleit voor meer moedige mensen binnen Slowakije die het voetbal moeten beschermen. In het begin van de competitie heb ik gezegd dat scheidsrechters betaald zijn. Vanaf dat moment ben ik gezocht en werd AS Trencin de dupe. Helaas sluit iedereen de ogen.’

Trencín baarde in augustus nog opzien door Feyenoord in de voorronde van de Europa League uit te schakelen. 

  1. Icardi 50, Werner 60 miljoen, de miljoenen vliegen de deur alweer uit

    Icardi 50, Werner 60 miljoen, de miljoenen vliegen de deur alweer uit

    De coronacrisis zou een tijd voor bezinning zorgen. Ethisch zou het onverantwoord zijn voor clubs om nog veel geld neer te tellen voor spelers terwijl supporters door de crisis in financiële problemen zijn geraakt, riepen de experts. Maar het is pas begin juni en Mauro Icardi is al voor 50 miljoen door Paris Saint Germain overgenomen van Internazionale en Chelsea zou op het punt staan om Timo Werner voor 60 miljoen over te nemen van RB Leipzig.