Volledig scherm
De spelers van Paderborn vieren de promotie naar de Bundesliga. © AFP

Paderborn promoveert ondanks nederlaag op doelsaldo naar Bundesliga

SC Paderborn had in de 2. Bundesliga alles in eigen hand: een zege bij Dynamo Dresden zou genoeg zijn voor promotie naar het hoogte niveau. Maar de ploeg van trainer Steffen Baumgart verloor met 3-1. Paderborn had geluk dat Union Berlin, concurrent voor de tweede plaats, met 2-2 gelijk speelde bij VfL Bochum.

Daardoor komt Paderborn voor het eerste sinds het seizoen 2014-2015 in de Bundesliga uit. Twee jaar geleden speelde de West-Duitse club nog op het derde niveau. Het jaar daarvoor ontsnapte Paderborn aan de 4. Bundesliga, omdat 1860 München geen licentie kreeg.  Eerder promoveerde kampioen FC Köln naar de Bundesliga. Union Berlin moet - door een minder doelsaldo - nu play-offs spelen tegen VfB Stuttgart. 

Union kwam van een 2-0 achterstand terug. Dat was vooral te danken aan de tweede gele kaart voor Bochum-aanvaller Silvère Ganvoula in de 72ste minuut. Tien minuten later kwam de aansluitingstreffer van Grischa Prömel. Joshua Mees maakte vier minuten voor tijd gelijk, maar verder kwam Union niet. 

Volledig scherm
Fans van Paderborn staan hun ploeg in Dresden bij. © BSR Agency
Volledig scherm
© REUTERS