Volledig scherm
Robert Prosinecki. © REUTERS

Prosinecki komt terug op ontslag Bosnië

Robert Prosinecki blijft toch aan als bondscoach van Bosnië-Herzegovina. De Kroatische oud-international diende zondag zijn ontslag in na de nederlaag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Armenië (4-2). De Bosnische voetbalbond vroeg Prosinecki om op zijn besluit terug te komen en na lang wikken en wegen reageerde hij positief.

,,Het was niet makkelijk want ik probeer altijd achter mijn levenskeuzes te blijven staan", zei Prosinecki. ,,Zoveel mensen wilden dat ik aanbleef dat ik hier niet weg van kon lopen. Ik blijf en hoop dat we nog dingen kunnen omdraaien.”

Het Bosnische team staat in groep J met zeven punten uit zes duels op de vierde plaats. Daarmee is de ploeg van Prosinecki vrijwel uitgeschakeld voor EK-deelname, toch houdt de bond vertrouwen. "Wisselen van coach zou niet positief zijn. We hebben nog steeds een realistische kans om het EK te halen."

  1. De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’
    Video

    De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’

    FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong kan morgenavond (21.00 uur) in de wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli rekenen op een basisplaats. Hij kijkt uit naar het duel in Stadio San Paolo in Napels. ,,De spanning is bij deze wedstrijden een stuk groter dan in de groepsfase. Nu gaat het er echt om. Ik verwacht twee geweldige wedstrijden”, aldus De Jong op de website van de UEFA.