Sergio Ramos.
Volledig scherm
Sergio Ramos. © AP

Real Madrid en Ramos raken het niet eens over contractverlenging

De gesprekken tussen Sergio Ramos en Real Madrid over een nieuw contract voor de captain verlopen niet erg soepel. Spaanse media melden dat club en speler maar niet akkoord raken over de duur van het nieuwe contract.

Het huidige contract van Ramos loopt nog tot medio 2021 en zowel Ramos zelf als Real Madrid wil dat contract verlengen. Een contractverlenging lijkt dan ook een formaliteit, maar dat is niet het geval. Ramos, die in maart 34 wordt, wil zijn contract namelijk met twee jaar verlengen terwijl Real Madrid het beleid heeft dat contracten van oudere spelers steeds één jaar verlengd worden om het vervolgens per jaar aan te kijken.  

Ramos wil zijn carrière dolgraag afsluiten bij de club waar hij sinds 2005 meer dan zeshonderd wedstrijden voor speelde. Bovendien wil de centrale verdediger met Spanje naar het WK 2022 in Qatar en dus wil Ramos zekerheid dat hij op hoog niveau actief zal blijven de komende seizoenen. 

Het beleid van Real Madrid om de contracten van spelers ouder dan 32 jaar niet met meer dan één jaar te verlengen heeft eerder al geleid tot het vertrek van Iker Casillas, Raúl en Pepe. Zij vertrokken na een lang dienstverband alsnog uit het Estadio Santiago Bernabéu. Het is de vraag of voor Ramos hetzelfde lot staat te wachten of dat de onderhandelingen snel vlotter zullen verlopen.