Volledig scherm
© REUTERS

Real voorkomt nederlaag bij Ajax-beul in zéér hectische slotfase

Real Madrid heeft zondagavond een pijnlijke nederlaag op het nippertje weten te voorkomen. De Koninklijke leek op weg naar een verliespartij bij Valencia, maar knokte zich in een idiote slotfase toch nog naar een puntje.

Het was een behoorlijk matige speelronde voor de topdrie van Spanje. Gisteren kwam Barcelona bij Real Sociedad al niet verder dan 2-2, eerder vandaag verloor Sevilla van Villarreal (2-1). Door die resultaten kon Real een gouden slag slaan, maar het profiteerde bepaald niet optimaal.

Lange tijd leek het duel zonder doelpunten te gaan eindigen, tot de 78ste minuut. Toen schoot Carlos Soler de bal van een meter of zes binnen, waarmee hij de thuisploeg op voorsprong zette. Diep in blessuretijd leek het alsnog gelijk te worden, maar de 1-1 van Lula Jovic ging niet door wegens buitenspel.

Daarmee leek de laatste kans van Real verkeken, maar nóg dieper in blessuretijd werd het alsnog 1-1. De mee naar voren gekomen keeper Thibaut Courtois kopte op doel, maar zijn poging werd gestopt, waarna Karim Benzema de rebound alsnog binnenwerkte. Daarmee houdt Real gelijke tred met Barça, woensdag staat in Camp Nou de Clásico op het programma.