Volledig scherm
Rodrigues op archiefbeeld. © REUTERS

Rodrigues brengt Galatasaray ruim langs koploper

Galatasaray had aan twee minuten in de tweede helft voldoende om Kasimpasa in eigen huis van zich af te schudden. In de Türk Telekom Arena werd het, mede dankzij twee goals van de in Nederland geboren Kaapverdiaan Garry Rodrigues, 5-1.

Galatasaray - Kasimpasa was een duel tussen de twee koplopers van de Turkse competitie. Kasimpasa had de eerste vier wedstrijden van het seizoen gewonnen, Galatasaray volgde door een nederlaag tegen Trabzonspor (4-0) op drie punten. Na vanavond staan de ploegen echter weer gelijk en dat is mede te danken aan de in Rotterdam geboren en getogen Garry Rodrigues. 

Tussen minuut 56 en 58 besliste Galatasaray, waar ook Ryan Donk in de basis stond, de wedstrijd. Eren Derdiyok opende de score, waarna Rodrigues twee minuten later de 2-0 noteerde. Rodrigues, die zes seizoenen geleden nog bij FC Dordrecht speelde, deed daar nauwelijks tien minuten later nog een schepje bovenop. Met de 3-0 bracht hij zijn ploeg definitief naast Kasimpasa op de Turkse ranglijst. 

De eindstand was met die 3-0 echter nog niet bereikt. Mbaye Diagne scoorde namens Kasimpasa vanaf elf meter waarna Serdar Aziz nog namens Galatasaray scoorde. De eindstand werd daarmee bepaald op 4-1.

  1. Grootschalig onderzoek op basis van Football Leaks

    Grootscha­lig onderzoek op basis van Football Leaks

    De tientallen miljoenen documenten die in handen zijn van klokkenluidersplatform Football Leaks gaan dienen als basis voor een grootschalig Europees onderzoek. De landen die zijn verenigd in Eurojust, de rechtsorganisatie waarin de 28 lidstaten van de Europese Unie samenwerken in de juridische strijd tegen terrorisme en grensoverschrijdende zware criminaliteit, hebben vandaag in Den Haag afgesproken samen financiële wantoestanden in de voetbalwereld aan te pakken.