Salah na wereldgoal: ‘Niet nadenken, gewoon op gevoel’

Video + SamenvattingNiet nadenken, gewoon schieten. Dat schoot door het hoofd van Mohamed Salah toen hij in de 53ste minuut van de topper tegen Chelsea de bal aan de rechterkant van het veld ontving van Virgil van Dijk. De aanvaller Liverpool passeerde zijn bewaker Emerson Palmieri, trok naar binnen en haalde van buiten het zestienmetergebied hard uit. De bal vloog in een streep langs doelman Kepa Arrizabalaga in de kruising: 2-0.

,,Ik dacht niet na, ik deed het gewoon op gevoel'', zei Salah. ,,Normaal gesproken schiet ik met de binnenkant van mijn voet. Maar nu, omdat het van ver was, trapte ik de bal volle kracht met mijn wreef. Ik had wel een beetje geluk dat de bal er zo mooi in vloog.”

Salah zorgde er met zijn negentiende doelpunt van het seizoen voor dat Liverpool aan kop van de Premier League twee punten voorsprong houdt op Manchester City, dat wel een wedstrijd minder speelde. Volgens de Egyptenaar was het zijn niet mooiste treffer in dienst van de Reds’ ,,Dat was het doelpunt in mijn eerste derby tegen Everton. Kracht, techniek en kwaliteit; alles zat daarin'', zei Salah over zijn treffer die vorig jaar zelfs werd beloond met de Puskás Award voor het mooiste doelpunt ter wereld.

Bekijk hieronder de complete samenvatting van Liverpool - Chelsea

Mohamed Salah.
Volledig scherm
Mohamed Salah. © BSR Agency
  1. De zes meest adembenemende galavoorstellingen van 'de beste ploeg ooit’
    Barça onder Guardiola

    De zes meest adembene­men­de galavoor­stel­lin­gen van 'de beste ploeg ooit’

    'De beste ploeg ooit’, zo wordt het FC Barcelona in de jaren onder Pep Guardiola vaak beschouwd. Vandaag is het exact elf jaar geleden dat Guardiola met zijn tiki-takavoetbal de wereld én de Champions League veroverde, morgen is het negen jaar geleden dat ze dat opnieuw deden. Jarenlang speelden de Catalanen veel ploegen tureluurs. Dit zijn de zes beste wedstrijden uit het Guardiola-tijdperk.