Maurizio Sarri.
Volledig scherm
Maurizio Sarri. © Getty Images

Sarri mist mogelijk competitiestart Juve vanwege longontsteking

Het is onzeker of Juventus-trainer Maurizio Sarri zaterdag aanwezig is bij de start van het seizoen in de Serie A. De opvolger van Massimiliano Allegri kampt met een longontsteking. De kampioen van Italië opent het seizoen zaterdagavond (18.00 uur) in en tegen Parma.

Sarri, een notoire kettingroker, kampt al een week met griep, zo meldde Juventus vandaag. De 60-jarige Italiaan miste daarom zaterdag het oefenduel met Triestina. Vandaag meldde hij zich weer op het traininsgcentrum van de Oude Dame, maar leidde Sarri de training nog niet. In de namiddag werd hij medisch doorgelicht, waarna de longontsteking werd ontdekt.

Juventus werd de laatste acht seizoenen kampioen van Italië. Het won drie titels met Antonio Conte en vijf met Allegri. 

  1. De zes meest adembenemende galavoorstellingen van 'de beste ploeg ooit’
    Barça onder Guardiola

    De zes meest adembene­men­de galavoor­stel­lin­gen van 'de beste ploeg ooit’

    'De beste ploeg ooit’, zo wordt het FC Barcelona in de jaren onder Pep Guardiola vaak beschouwd. Vandaag is het exact elf jaar geleden dat Guardiola met zijn tiki-takavoetbal de wereld én de Champions League veroverde, morgen is het negen jaar geleden dat ze dat opnieuw deden. Jarenlang speelden de Catalanen veel ploegen tureluurs. Dit zijn de zes beste wedstrijden uit het Guardiola-tijdperk.