Sarri: Moeten De Ligt helpen om zich zo snel mogelijk aan te passen

videoMatthijs de Ligt keert na een sterke interlandperiode weer terug in Italië bij Juventus waar zijn prestaties juist wat minder waren. Trainer Maurizio Sarri zegt er alles aan te doen om de Nederlander zo veel mogelijk te helpen in zijn aanpassingsproces. 

Giorgio Chiellini raakte vlak voor de interlandperiode zwaar geblesseerd aan zijn knie en is zeker het komende halfjaar uitgeschakeld. Dat biedt kansen voor De Ligt, die een ongelukkig debuut in de Serie A kende tegen Napoli. ,,Mijn doel is om Matthijs zo veel mogelijk te helpen om zich aan te passen aan het Italiaanse voetbal”, vertelt Sarri op de persconferentie voorafgaande aan het duel met Fiorentina.

De Ligt heeft in de verdediging concurrentie van Leonardo Bonucci, Merih Demiral en Daniele Rugani, al is laatstgenoemde nog geblesseerd. Bonucci lijkt verzekerd van een basisplaats en zal daar naar alle waarschijnlijkheid de komende periode gezelschap krijgen van De Ligt.

Volledig scherm
Matthijs de Ligt © Getty Images
  1. De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’
    Video

    De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’

    FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong kan morgenavond (21.00 uur) in de wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli rekenen op een basisplaats. Hij kijkt uit naar het duel in Stadio San Paolo in Napels. ,,De spanning is bij deze wedstrijden een stuk groter dan in de groepsfase. Nu gaat het er echt om. Ik verwacht twee geweldige wedstrijden”, aldus De Jong op de website van de UEFA.