Volledig scherm
David Abraham (links). © Patrick Seeger/dpa

Schorsing beukende Abraham blijft staan

Aanvoerder David Abraham van de Duitse voetbalclub Eintracht Frankfurt blijft voor zeven weken geschorst. 

De Argentijnse verdediger verdedigde zich dinsdag tijdens een hoorzitting bij de tuchtcommissie voor de beuk die hij onlangs in de wedstrijd tegen SC Freiburg aan de zijlijn uitdeelde aan trainer Christian Streich. De beroepszaak haalde echter niets uit, want de straf van de Duitse voetbalbond bleef staan.,

,Het is een duidelijk geval van opzet", zei de voorzitter van de tuchtcommissie, na een zitting van ruim vier uur. ,,Bovendien heeft hij als prof een slecht voorbeeld gegeven." De 33-jarige Abraham moet niet alleen zeven weken aan de kant blijven, maar ook een boete van 25.000 euro betalen.

,,Zijn coördinatievermogen is goed genoeg om ook op hoge snelheid om de coach heen te lopen”, oordeelde de tuchtcommissie.,,Toch deed hij dat niet. Hij deelde vervolgens een bodycheck uit die we uit het ijshockey kennen.”

 1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
  Wereldelftal

  Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.
 2. De nominaties voor het wereldelftal van het jaar 2019

  De nominaties voor het wereldelf­tal van het jaar 2019

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou u opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online en op 2 januari ook in deze krant. Stem via deze link! Bekijk hieronder de nominaties