Siem de Jong
Volledig scherm
PREMIUM
Siem de Jong © BSR Agency

Siem de Jong in Cincinnati: ‘Frozen 2? Al tien keer gezien’

In maart verliet Siem de Jong (31) Ajax voor een avontuur bij FC Cincinnati. Door het coronavirus verloopt de Amerikaanse droom voor De Jong en zijn gezin anders dan ze hadden gehoopt.

Hij hoopte op 14 maart tegen DC United of anders op 21 maart tegen Toronto FC voor het eerst het shirt van FC Cincinnati te dragen. Maar sinds 12 maart ligt ook de Amerikaanse voetbalcompetitie (MLS) stil vanwege het coronavirus.

Nu bakt Siem de Jong cakejes met dochters Lux en Rosie en geniet hij van de frisse lucht wanneer hij en zijn verloofde Fieke met hun kinderen in een speeltuintje vlakbij hun appartement in het centrum van Cincinnati (Ohio) spelen. ,,Ik had pas drie keer met de groep getraind toen het trainingscomplex op slot ging. We ­hebben een trainingsschema meegekregen.”

,,Ik doe dagelijks buikspieroefeningen op een matje. Lux doet soms ook mee of ze zit op mijn rug bij push-ups. Ik heb ook al een hometrainer gekocht. Misschien bestel ik nog meer fitnessapparatuur als deze periode langer duurt, al hebben we niet zo’n groot huurappartement. Het plan is vooralsnog om op 10 mei weer samen te komen, maar ik kan me nu niet voorstellen dat de crisis dan voorbij is,” zegt De Jong aan de telefoon.

  1. LIVE | Angeliño helpt Leipzig met afgemeten voorzet weer naast Köln

    LIVE | Angeliño helpt Leipzig met afgemeten voorzet weer naast Köln

    RB Leipzig hoopt vanavond in de 29ste speelronde van de Bundesliga de derde plek weer in te nemen. Een gelijkspel op bezoek bij nummer 11 FC Köln is genoeg om op doelsaldo weer over Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen te wippen, maar ‘Die Roten Bullen’ willen meer, want bij een zege is de achterstand op nummer 2 Borussia Dortmund nog maar twee punten. De aftrap is om 20.30 uur, mis hier niets! Tussenstand: FC Köln - RB Leipzig 1-1
  2. Speeldata Serie A bekend: herstart op 20 juni, gevolgd door midweekse speelronde

    Speeldata Serie A bekend: herstart op 20 juni, gevolgd door midweekse speelronde

    De Italiaanse Serie A gaat zaterdag 20 juni weer verder met Torino - Parma. Dat heeft de organisatie officieel bekend gemaakt. Het nieuwe speelschema voor vier inhaalwedstrijden van de 25ste speelronde en twaalf complete competitieronden begint eindigt op 2 augustus. Gedurende die periode zal er bijna op elke dag worden gevoetbald in de Serie A, die door de uitbraak van het coronavirus sinds 9 maart stilviel. Alleen van de laatste drie speelrondes moeten de speeldata nog bekend worden.