Volledig scherm
Andreas Herzog is niet blij met wat hij ziet tijdens het duel met Slovenië. © AP

‘Spelers Israël in tranen na woede-uitbarsting coach Herzog’

De Israëlische bondscoach Andreas Herzog heeft na de verloren EK-kwalificatiewedstrijd bij Slovenië (3-2) zijn zelfbeheersing verloren. Enkele uren voor zijn 51ste verjaardag ging de Oostenrijker in de kleedkamer zo tekeer tegen zijn spelers, dat enkelen van hen volgens Israëlische media zelfs in huilen uitbarstten. 

Herzog uitte zijn woede ook door tegen bidons en een tafel te schoppen. ,,We zijn niet professioneel genoeg”, had hij kort daarvoor al zichtbaar gepikeerd voor de Israëlische tv gezegd. ,,Als ik zie hoe we die drie tegengoals krijgen, dat is horror. We praten steeds over onze droom, deelname aan het EK. Maar dan moet je het wel op het veld laten zien. En niet zulke domme fouten maken en verliezen.”

Israël gaf in Ljubljana een voorsprong van 2-1 uit handen. In de laatste minuut kopte Benjamin Verbic de winnende treffer binnen voor Slovenië. Bij winst had Israël een grote stap gezet richting het EK, maar nu zijn de kansen flink geslonken. Herzog, die ruim honderd interlands speelde voor Oostenrijk, is sinds 2018 bondscoach.