Volledig scherm
De ontslagen Marcelino. © AFP

Spelers Valencia na ontslag Marcelino: ‘Je laat ook de fans vallen’

Woede in MestallaDe selectie van Valencia schreeuwt moord en brand na het ontslag van trainer Marcelino. De spelersgroep is woedend. Marcelino heeft vrijdag in een persconferentie ook gereageerd.

Het seizoen is pas drie wedstrijden onderweg, maar toch besloot grote baas Peter Lim om de hoofdtrainer Mestalla uit te sturen. Juist Marcelino was de persoon die Valencia uit het slop wist te trekken met tweemaal kwalificatie voor de Champions League op rij.

Het vertrek van Marcelino houdt de gemoederen flink bezig. De spelersgroep en de hoofdtrainer konden heel goed met elkaar door een deur. Maar de 54-jarige oefenmeester leefde in onmin met eigenaar Lim. Dit kostte hem zijn baan. Marcelino zelf denkt dat zijn ontslag met het bekertoernooi te maken heeft: ,,We kregen tijdens het seizoen signalen van boven dat we ons beter konden laten uitschakelen in het bekertoernooi. De clubleiding zei dat we daarmee onze kansen op de Champions League in gevaar brachten. Maar de realiteit was dat onze bekersuccessen juist voor extra motivatie zorgden.‘’ 

Sommige spelers hoorden woensdag via de pers dat hun trainer was ontslagen, een select groepje kreeg het nieuws via assistent-trainer Ruben Uria te horen. Een aantal spelers heeft inmiddels zelf gereageerd op het ontslag van hun trainer.

Verdediger Ezequiel Garay schrijft op zijn Instagram: ‘Wie dit besluit ook heeft genomen, heeft niet alleen jou (Marcelino), maar ook de spelers en fans laten vallen.’ Ook aanvoerder Dani Parejo laat van zich horen. ‘Baas, ik wens je het allerbeste. Ik weet dat je het goed zult doen in de toekomst. Bedankt, dat je de club groter hebt gemaakt en mij een betere speler.’

Celades

Albert Celades is de opvolger van Marcelino. Hij heeft nog geen enkele ervaring op het hoogste niveau. De voormalig speler van FC Barcelona en Real Madrid werkte wel als assistent bij de Koninklijke en was bondscoach van Jong Spanje.

Met vier punten uit drie duels bezet de ploeg van Jasper Cillessen de tiende plaats. Dit weekend wacht zijn oude club, FC Barcelona, en dinsdag speelt hij tegen Chelsea in de Champions League.