Volledig scherm
© BSR Agency

St. Pauli zet Sahin uit selectie om steun aan Turkse inval in Syrië

St. Pauli heeft per direct Cenk Sahin (24) uit de selectie gezet. Reden is een Instagram-post van de Turkse middenvelder. Daarin sprak Sahin zijn steun uit voor de Turkse inval in Noord-Syrië. 

Sahin plaatste donderdag op Instagram een foto van de Turkse vlag met daarbij de tekst: ‘Wij staan aan de kant van ons heroïsche leger. Onze gebeden zijn met u.’ De post is niet meer zichtbaar op Instagram. 

Volgens de Hamburgse clubleiding druisen de uitlatingen van Sahin in tegen de normen waarden van de club. Fans van St. Pauli staan bekend als links en zijn fel tegen elke oorlog.    

Woensdag trok het Turkse leger de grens met Syrië over. Sindsdien wordt de Koerdische militie YPG bestookt vanuit de lucht en zijn gevechten gaande in de grensstad Ras al-Ain.

Sahin mag ook niet meer meetrainen. Zijn contract,  dat loopt tot medio 2021, wordt wel door St. Pauli gerespecteerd. Sahin krijgt toestemming om met andere clubs te praten. Turkse media berichtten dat hij al contact heeft gehad met de voorzitter van Boluspor. De transfermarkt gaat op 1 januari weer open. 

St. Pauli-fans.
Volledig scherm
St. Pauli-fans. © DPA
Cenk Sahin bij Jong Turkije.
Volledig scherm
Cenk Sahin bij Jong Turkije. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency