Thomas Müller en Niko Kovac.
Volledig scherm
Thomas Müller en Niko Kovac. © Getty Images

‘Sterren van Bayern waren helemaal klaar met Kovac’

Niko Kovac was bij Bayern München een doodlopende weg ingeslagen. Het was een kwestie van tijd eer de Kroaat moest opkrassen, omdat het leeuwendeel van de spelersgroep klaar was met de werkwijze van Kovac. Dat meldt Bild vanavond. Kovac moest vorige week zijn biezen pakken bij de Duitse Rekordmeister.

Bayern-baas Uli Hoeness liet eerder deze week al weten dat Kovac zijn krediet bij de selectie grotendeels had verspeeld. Bild zet nu namen achter de spelers die wel klaar waren met de trainer. Volgens de boulevardkrant zouden Robert Lewandowski, Thomas Müller, Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Jerôme Boateng, Javi Martínez en Thiago Alcantara bij de clubleiding hebben aangedrongen op het vertrek per direct van Kovac. 

Volgens Bild had het zevental zo zijn persoonlijke redenen om het vertrouwen in Kovac op te zeggen.Müller baalde dat Kovac hem steevast ‘het noodplan’ noemde. Boateng zegde om Kovac een zomertransfer naar PSG af, maar kan sindsdien nauwelijks op steun rekenen en Neuer, Thiago, Kimmich, Lewandowski en Martínez zagen Bayern de voorbije weken afglijden. De spits uit Polen zag vooral dat Kovac niet meer uit de spelersgroep kon halen en legde zijn verwijt neer bij Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge.