Steve Bruce over ‘zware blessure’ Jetro Willems: ’Ziet er niet goed uit’

VideoJetro Willems heeft in de thuiswedstrijd van Newcastle United tegen Chelsea (1-0) een ogenschijnlijk zware blessure opgelopen. De Nederlandse vleugelverdediger schreeuwde het uit van de pijn na een duel met Callum Hudson-Odoi.

Er was net iets meer dan tien minuten gespeeld toen Willems, bij een stand van 0-0, de bal van Hudson-Odoi probeerde te ontfutselen. Bij die actie leek de Nederlander verkeerd neer te komen, waarna hij meteen naar zijn linkerknie greep en met grote armgebaren liet blijken dat het mis was. De Nederlander moest met een brancard van het veld gedragen worden en werd vervangen door Matt Ritchie.

Jetro Willems
Volledig scherm
Jetro Willems © Getty Images

Willems wordt dit seizoen door Newcastle United gehuurd van Eintracht Frankfurt en de Nederlander is erg geliefd in Newcastle. Hij speelde dit seizoen achttien wedstrijden in de Premier League en scoorde daarin twee keer. Manager Steve Bruce liet meteen na de wedstrijd al weten te vrezen voor een lange absentie van de oud-PSV’er. ,,Het zag er uit als een vreselijke blessure voor Jetro. Dit is een grote klap voor ons. Het ziet er niet goed uit. We zijn bang dat het zijn kruisband is. De definitieve diagnose is nog niet gesteld, dus laten we hopen dat het niet zo ernstig is als we vrezen”, doelde Bruce op een mogelijk afgescheurde kruisband. Willems is in dat geval voor maanden uitgeschakeld. ,,Het zou vreselijk jammer zijn, want Jetro deed het juist zo goed bij ons.”

94ste minuut

Nadat Willems werd gewisseld was er dus nog bijna tachtig minuten te spelen, maar ook daarin leek lange tijd niet gescoord te worden. Tammy Abraham was er namens Chelsea zowel in de eerste helft als de tweede helft dichtbij, maar de Engelse spits trof in de eerste helft de lat met een heel fraai hakballetje en in de tweede helft werd zijn poging vlak voor de lijn weggehaald. 

Net toen alles en iedereen zich had neergelegd bij een doelpuntloos gelijkspel ging het echter alsnog mis voor Chelsea. In de 94ste minuut, de laatste minuut van de blessuretijd, was het alsnog Isaac Hayden die het thuispubliek liet ontploffen. Hij zorgde met een rake kopbal voor een 1-0 overwinning voor het tot dan toe kansloze Newcastle United, dat daardoor belangrijke punten pakt en naar de twaalfde plek stijgt in de Premier League. Chelsea blijft steken op de vierde plek met 39 punten. Bij winst zou Chelsea het gat met nummer twee Manchester City verkleind hebben tot zes punten. City speelde eerder op de dag met 2-2 gelijk tegen Crystal Palace.

Bekijk hieronder de samenvatting

Jetro Willems
Volledig scherm
Jetro Willems © AFP