Volledig scherm
© AP

Stevens naar tribune gestuurd in oefenduel: ‘Belachelijk!’

De trainersloopbaan van Huub Stevens zit al vol temperamentvolle uitspattingen langs de lijn, en dat vuur is bij zijn terugkeer bij Schalke 04 nog niet verdwenen. In een oefenduel met Sevilla werd een woedende Stevens twintig minuten voor het eindsignaal weggestuurd door de arbitrage. 

Stevens (65), die aan zijn derde trainersklus bij het tobbende Schalke is begonnen, was het niet eens met de beslissing van scheidsrechter Mario Melero López om de bal op de stip te leggen na licht contact tussen Jonas Carls van Schalke en Munir El Haddadi. Hij zou daarbij veel stampij hebben gemaakt en werd door de Spanjaard naar de tribune verwezen.

,,Het is belachelijk, dat was geen penalty", reageerde Stevens tegenover Bild. ,,Maar het is algemeen bekend dat Spaanse arbiters in 50-50 situaties eerder geneigd zijn te fluiten voor het thuisspelende team.”

Schalke stond voor de strafschop al met 1-0 achter en verloor het duel om de Trofea Antonio Puerta, vernoemd naar de in 2007 aan een hartstilstand overleden oud-speler van Sevilla, uiteindelijk met 2-0. Quincy Promes deed bij de thuisploeg niet mee. Hij bereidt zich met het Nederlands elftal voor op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland van morgen.

Stevens moet Schalke dit seizoen behoeden voor degradatie. De roemruchte club uit Gelsenkirchen staat in de Bundesliga op de 15de plaats, net boven de streep. Het eerste competitieduel onder zijn leiding ging verloren (0-1 tegen RB Leipzig).

Volledig scherm
Stevens tijdens het duel om de Trofreo Antonio Puerta. © BSR Agency