Suárez noemt fabuleuze hakgoal zijn mooiste doelpunt ooit

VideoLuis Suárez, een garantie voor treffers, maakte in zijn lange carrière in en bij Uruguay, FC Groningen, Ajax, Liverpool en FC Barcelona  honderden goals, maar zijn fabuleuze hakdoelpunt van gisteravond tegen Real Mallorca (5-2) is zijn mooiste ooit.

,,De treffer was de mooiste van mijn carrière”, zegt de 32-jarige Suárez tegen Barça TV. ,,Ik wist dat de hoek ronduit moeilijk was. Een hakje was mijn laatste redmiddel. Ik moest de bal de lucht in krijgen, om de keeper minder kans te geven. Gelukkig lukte het en ging hij er schitterend in.”

Zijn 139ste goal voor FC Barcelona tegen Mallorca betekende ook een fraai statistiekje voor Suárez, die nu tegen alle 28 clubs in La Liga waartegen hij speelde heeft gescoord. In totaal heeft hij 139 competitietreffers voor Barcelona op zijn naam staan.

Patrick Kluivert reageerde vanmiddag ook nog op de goal van Suárez. ,,Komt dit je bekend voor, Luis? Ook tegen Real Mallorca, in het seizoen 2002/2003,” schreef Kluivert bij de video van zijn fraaie hakgoal namens FC Barcelona. 

Bekijk de reactie van Ernesto Valverde op de wondergoal: 

Looks familiar, @luissuarez9? 😜 Also against Mallorca in 02/03 #tbt #hattrick⚽️⚽️⚽️

16.3k Likes, 283 Comments - Patrick Kluivert (@patrickkluivert9) on Instagram: "Looks familiar, @luissuarez9? 😜 Also against Mallorca in 02/03 #tbt #hattrick⚽️⚽️⚽️"

Volledig scherm
Luis Suárez. © Getty Images