Volledig scherm
PREMIUM
Peter Lim (midden) eigenaar van Valencia. © AFP

Tegenspreken van Valencia-eigenaar Lim resulteert in ontslag Marcelino

Ajax-opponentValencia, over drie weken tegenstander van Ajax in de Champions League, ontsloeg gisteren volledig verrassend trainer Marcelino. Een eenmansbeslissing van de toch al weinig geliefde eigenaar Peter Lim.

Door Edwin Winkels

De bliksem kwam uit heldere hemel, het onweer midden in een periode van relatieve rust. Valencia had, ruim een week eerder, op de derde speeldag zijn eerste wedstrijd in de Primera División gewonnen. Er heerste geen crisissfeer. Wel zijn er twee belangrijke bezoeken die wachten, zaterdag aan Barcelona en volgende week aan Chelsea, in de groep van Ajax in de Champions League.

  1. De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’
    Video

    De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’

    FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong kan morgenavond (21.00 uur) in de wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli rekenen op een basisplaats. Hij kijkt uit naar het duel in Stadio San Paolo in Napels. ,,De spanning is bij deze wedstrijden een stuk groter dan in de groepsfase. Nu gaat het er echt om. Ik verwacht twee geweldige wedstrijden”, aldus De Jong op de website van de UEFA.