Volledig scherm
© Getty Images

Terry als coach welkom bij Chelsea

Maurizio Sarri zet de deur wagenwijd open voor een terugkeer van clubicoon John Terry bij Chelsea. De Italiaanse coach, de opvolger van Antonio Conte bij Chelsea, zou het aanmoedigen als de inmiddels 37-jarige verdediger zijn trainersstaf zou aanvullen. 

,,Als hij ons wil helpen dan zou ik héél erg blij zijn", zegt Sarri, die overkwam van Napoli, tegen de BBC.

Terry sloeg vorig jaar de deur dicht op Stamford Bridge voor een dienstverband in het Championship, bij Aston Villa. De 'Villans' huurden Terry voor een seizoen. De ervaren verdediger speelde 36 keer voor Villa, waarmee hij de finale van de play-offs om promotie verloor van Fulham.

De clubman die meer dan zevenhonderd wedstrijden uitkwam voor Chelsea is nu transfervrij. Onlangs sloeg hij nog een aanbieding van de Russische topclub Spartak Moskou af, vanwege 'familieredenen'.

,,De laatste keer dat ik met John sprak was hij nog heel duidelijk. Hij wil nog een seizoen op het veld staan", herinnert Sarri zich. ,,Maar Chelsea blijft zijn thuis natuurlijk. De bal ligt bij hem. John moet een keuze maken. Als hij nog een jaar wil voetballen dan is dat zijn goed recht. Als hij wil coachen, dan is hij hier meer dan welkom.''