Volledig scherm
Sfeerbeeld voor Eintracht Frankfurt - Olympique Marseille in de Europa League afgelopen donderdag. © Getty Images

UEFA bevestigt komst van derde Europese clubtoernooi

De UEFA heeft een akkoord bereikt over de start van een derde Europees toernooi voor clubteams. Vanaf het seizoen 2021/2022 gaat dat nieuwe toernooi, naast de al bestaande Champions League en Europa League, van start.

Aan het evenement, de ‘Europa League 2', doen 32 clubs mee. Dat zijn er net zoveel als in de Champions League. In de Europa League gaat het aantal deelnemende teams terug van 48 naar 32.

De UEFA had al eerder aangekondigd veranderingen te willen doorvoeren in het Europese clubvoetbal. De Europese bond is tegen plannen voor een eventuele Super League, een onderlinge competitie tussen de zestien grootste clubs uit Europa.

,,Er komen meer Europese wedstrijden voor meer clubs. Deze competitie is ontstaan na een voortdurende dialoog met de associatie van Europese clubs,” aldus Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA, vandaag in Dublin.

De wedstrijden van de ‘Europa League 2' zullen op donderdagavond gespeeld gaan worden. De precieze invulling van de competitie (welke clubs mee mogen doen) wordt later bekendgemaakt.

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”