Volledig scherm
© Getty Images

UEFA: Nations League is een succes

De Nations League, het toernooi waarin aan elkaar gewaagde landen het tegen elkaar opnemen, is veel succesvoller dan de UEFA vooraf dacht. Dat zei Aleksander Ceferin, de voorzitter van de UEFA.

Quote

Alle cijfers zijn fantas­tisch.

Aleksander Ceferin

,,We kregen altijd klachten van de grote voetballanden dat ze tegen kleine landen speelden en niet tegen elkaar. En we kregen opmerkingen van kleine landen dat ze nooit wonnen", zei Ceferin tijdens een persconferentie in Brussel.

Volledig scherm
Aleksander Ceferin. © BELGA

,,Het is heel interessant en het biedt ook landen uit de D-divisie een kans op deelname aan het EK. Dat was voorheen bijna onmogelijk. Alle cijfers zijn fantastisch.”

Het toernooi werd aanvankelijk met scepsis ontvangen, vanwege de complexiteit en omdat velen de noodzaak van een nieuw toernooi niet zagen. De Nations League werd mede in het leven geroepen om een deel van de minder aantrekkelijke vriendschappelijke duels te vervangen.

Oranje won groep 1 in divisie A en verzekerde zich van deelname aan het eindtoernooi van de Nations League. 

Bekijk hier de samenvatting van Duitsland - Nederland in de Nations League:

  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.