Uitblinker Dubravka bezorgt Newcastle belangrijke zege in Sheffield

SamenvattingMet de uitblinkende doelman Martin Dubravka onder de lat heeft Newcastle United drie belangrijke punten gepakt bij Sheffield United. De Slowaak onderscheidde zich met schitterende reddingen en zag Allan Saint-Maximin en Jonjo Shelvey scoren (0-2). Door de zege sloegen de Magpies een gaatje met de onderste regionen in de Premier League.

Dubravka was vanavond op Bramall Lane niet te passeren bij de ploeg van Jetro Willems, die weer heel het duel volmaakte. Na de snelle goal van de Franse spits Saint-Maximin, die na een kwartier schitterend raak kopte, denderde Sheffield United in de eerste helft over Newcastle United heen. Het was louter en alleen aan de keeper uit Slowakije te danken dat beide ploegen met 0-1 gingen rusten.

Doelman Martin Dubravka van Newcastle United.
Volledig scherm
Doelman Martin Dubravka van Newcastle United. © Getty Images

Na de rust redde Dubravka opnieuw twee keer knap, waarna Newcastle United in de 70ste minuut op curieuze wijze uitliep naar 0-2. Andy Carroll, die na bijna negen jaar terugkeerde bij Newcastle United, kopte de bal na een dieptepass door op Jonjo Shelvy. De assistent vlagde de aanvoerder terug, alle spelers van Sheffield, onder wie doelman Dean Henderson, stopten subiet met voetballen en gingen uit van buitenspel, maar Shelvy rende met goedkeuring van arbiter Stuart Attwell door en rondde beheerst af. Na minutenlang overleg keurde de VAR de goal toch ‘gewoon’ goed.

Door de zege steeg Newcastle United naar de elfde plaats met 19 punten uit 15 duels, evenveel als Sheffield United.

Doelman Martin Dubravka van Newcastle United heerst in zijn doelgebied tegen Sheffield United.
Volledig scherm
Doelman Martin Dubravka van Newcastle United heerst in zijn doelgebied tegen Sheffield United. © Action Images via Reuters
Ook Billy Sharp (links) krijgt de bal namens Sheffield United niet langs de uitblinkende doelman Martin Dubravka van Newcastle United.
Volledig scherm
Ook Billy Sharp (links) krijgt de bal namens Sheffield United niet langs de uitblinkende doelman Martin Dubravka van Newcastle United. © Action Images via Reuters