Valencia blijft dankzij Guedes in race voor CL-ticket

SamenvattingHet kan voor Valencia nog een mooi seizoen worden. De ploeg van coach Marcelino García Toral was vanavond met 1-2 te sterk voor Real Betis. Daardoor staat Valencia vijfde en behoudt zo uitzicht op een ticket voor de Champions League.

Gonçalo Guedes maakte vlak voor en vlak na de rust beide doelpunten voor Valencia. Giovani Lo Celso maakte het twaalf minuten voor tijd nog spannend door een penalty te benutten. Valencia had het in de slotfase nog moeilijk omdat Rodrigo acht minuten voor het einde zijn tweede gele kaart kreeg, maar Betis kon geen opening vinden. 

Valencia ging dankzij de zege van vanavond FC Sevilla voorbij. De twee ploegen hebben evenveel punten, maar in Spanje geldt het onderling resultaat en dat is in het voordeel van Valencia. Los Ches profiteerde zo van de nederlaag van Sevilla bij Getafe, dat op de vierde plek staat met twee punten voorsprong. 

 Valencia staat ook in de halve finale van de Europa League. Daarin is Arsenal de tegenstander. De Oost-Spaanse ploeg staat op 25 mei bovendien in de Spaanse bekerfinale. Dan wacht Barcelona. 

Volledig scherm
Gonçalo Guedes. © Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images