Van de Donk blijft maar scoren bij onstuitbaar Arsenal

VideoVivianne Miedema, Daniëlle van de Donk, Sari van Veenendaal en Dominique Bloodworth beleefden een mooie week bij Oranje met de plaatsing voor het WK 2019 in Frankrijk. Vandaag zetten de vier internationals hun goede vorm voort bij hun club Arsenal, dat voor de tiende keer op rij won dit seizoen.

Het vrouwenteam van Arsenal won vanmiddag met 0-4 op bezoek bij Everton. Vivianne Miedema scoorde twee keer en bracht haar seizoenstotaal naar dertien treffers. Ook aanvallende middenvelder Daniëlle van de Donk uit Valkenswaard was weer trefzeker en staat nu op zeven goals. Arsenal-captain Jordan Nobbs maakte haar tiende treffer van het seizoen. 

Arsenal won voorlopig alle negen competitieduels in de FA Women's Super League en heeft een voorsprong van zes punten op achtervolger Manchester City. Het doelsaldo van Arsenal is al net zo indrukwekkend: 38 goals voor, 4 goals tegen. Tussendoor werd in de FA Cup ook nog even met 9-0 gewonnen van Lewes FC.

Volledig scherm
Daniëlle van de Donk. © Getty Images
  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.