Volledig scherm
© Photo News

Van de Sanden met Lyon naar finale Champions League

Shanice van de Sanden heeft met Olympique Lyon de finale bereikt van de Champions League voor vrouwen. Vanaf de bank zag de aanvalster van Oranje hoe de Franse topclub de return tegen Manchester City met 1-0 won. Vorige week was het eerste duel op Engelse bodem in 0-0 geëindigd.

Het enige doelpunt kwam op naam van een Engelse voetbalster, Lucy Bronze. De vleugelspeelster van Lyon scoorde in de zeventiende minuut tegen haar oude club. Van de Sanden bleef op de bank zitten, dat gold bij City voor Tessel Middag.

De voetbalsters van Lyon wonnen de Champions League de voorbije twee jaar en zijn op jacht naar een 'hattrick'. In 2011 en 2012 was de Franse club ook de beste in het belangrijkste Europese bekertoernooi. Met de Noorse aanvalster Ada Hegerberg heeft Lyon de topscorer van de Champions League in de gelederen. Hegerberg maakte dit seizoen in zeven duels liefst veertien doelpunten.

Van de Sanden en haar teamgenotes treffen VfL Wolfsburg in de finale op donderdag 24 mei in Kiev, twee dagen voor de finale van de mannen in dezelfde stad. De Duitse club won ook het tweede duel met Chelsea: 2-0. De bekendste voetbalster bij Wolfsburg is Pernille Harder uit Denemarken.

I'm proud of you! look where you're now after your long injury.. You can be proud of yourself! keep your head up! 🙏🏽❤️

1,197 Likes, 9 Comments - Shanice Van De Sanden (@svandesanden) on Instagram: "I'm proud of you! look where you're now after your long injury.. You can be proud of yourself! keep..."

FINALE!!!!🔥🦁 #proudoftheteam #championsleague

1,625 Likes, 10 Comments - Shanice Van De Sanden (@svandesanden) on Instagram: "FINALE!!!!🔥🦁 #proudoftheteam #championsleague"