Volledig scherm
© BELGA

Vanaken in voetsporen Ceulemans en Van Himst met tweede Gouden Schoen op rij

Hans Vanaken is opnieuw de beste speler van de Belgische competitie. De aanvaller van Club Brugge kreeg uit de handen van Vincent Kompany de Gouden Schoen overhandigd. Vorig jaar was Vanaken ook winnaar van de trofee.

Vanaken kreeg 322 punten, dat zijn er 19 meer dan Antwerp-aanvaller Dieumerci  Mbokani, winnaar van de tweede stemronde, en 102 meer dan nummer drie Roeslan Malinovskyi (ex-Genk, nu Atalanta), winnaar van de eerste stemronde. Ex-Feyenoorder Ruud Vormer, die in 2017 de Gouden Schoen won, behoorde nu niet tot de genomineerden. 

Eerder wonnen Paul Van Himst, Wilfried van Moer en Jan Ceulemans twee keer op rij de Gouden Schoen in België. 

Eden Hazard (ex-Chelsea, nu Real Madrid) werd uitgeroepen tot beste Belgische voetballer in het buitenland. Hij kreeg die onderscheiding voor het derde jaar op rij. Philippe Clement, ex-trainer van RC Genk en nu coach van Club Brugge, werd gekozen tot oefenmeester van het jaar.

Volledig scherm
© BELGA
  1. Rusland ontkent omkoping FIFA-leden bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoeken
    Update

    Rusland ontkent omkoping FI­FA-le­den bij toewijzing WK, FIFA steunt onderzoe­ken

    Rusland heeft de nieuwe beschuldigingen van omkoping uit de Verenigde Staten met betrekking tot het WK voetbal van 2018 nadrukkelijk afgewezen. ,,Dit was op geen enkele manier geassocieerd met smeergeld, we wijzen het categorisch af”, zegt een woordvoerder van het Kremlin tegen persbureau Interfax. De FIFA steunt alle onderzoeken naar vermeende misdrijven, maakte de wereldvoetbalbond vanmiddag.