Volledig scherm
Pim Verbeek als bondscoach van Oman. © AFP

Verbeek met Oman door naar achtste finales Azië Cup

Bondscoach Pim Verbeek staat met Oman in de volgende ronde van de Azië Cup. Oman won vandaag de laatste wedstrijd in groep F met 3-1 van Turkmenistan en is daardoor als beste nummer drie zeker van een plek in de achtste finales.

Zowel Oman als Turkmenistan verloor de eerste twee wedstrijden in groep F. Maar omdat bij de Azië Cup ook de vier beste nummers drie doorgaan hadden beide ploegen nog een kans om verder te gaan in het toernooi. Om die kans levend te houden moest er wel gewonnen worden.

Bij een overwinning van twee doelpunten verschil was Oman helemaal zeker van plaatsing en niet meer afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen Libanon en Noord-Korea (groep E). In de 83ste minuut stond het nog 1-1 maar na doelpunten van Mohsin Al Ghasani en Mohamed Al Musalami in de 93e minuut mag Verbeek zich opmaken voor de knock-outronde.

In dezelfde poule won Japan, waar de middenvelder van FC Groningen Ritsu Doan rust kreeg, de wedstrijd om groepswinst van Oezbekistan met 2-1. Yoshinori Muto en Tsukasa Shiotani scoorden voor Japan, nadat Eldor Shomurodov vijf minuten voor rust de score had geopend namens Oezbekistan. 

Volledig scherm
Van links naar rechts: Tsukasa Shiotani, Yoshinori Muto, Sei Muroya en Toshihiro Aoyama. © AFP