Volledig scherm
PREMIUM
De eerste plek wordt gevierd met de supporters. © AP

Verliefd op Gladbach: ‘Hunkering naar succes, verlangen naar verleden’

Dromen van titelHet roemruchte Borussia Mönchengladbach verkeert in een staat van euforie, als koploper in de Bundesliga. Reportage vanaf de Nordkurve, waar de echo’s uit de succesvolle jaren zeventig steeds luider klinken.

Door Daniël Dwarswaard

René van Zon (40) werd als klein mannetje door zijn vader al eens meegenomen naar de Bökelberg, de iconische plek waar Borussia Mönchengladbach zoveel successen vierde. Ook in het moderne, maar sfeervolle Borussia-Park voelt hij zich zalig. Elke thuiswedstrijd zijn ze er, de club Nederlanders op de Nordkurve. Een uurtje rijden is het vanaf Van Zons woonplaats Beneden-Leeuwen. Zoontje Julian (10) is er ook vrijwel altijd bij, zich verheugend op het gezang en de currywurst mit pommes.

 1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
  Wereldelftal

  Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.
 2. De nominaties voor het wereldelftal van het jaar 2019

  De nominaties voor het wereldelf­tal van het jaar 2019

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou u opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online en op 2 januari ook in deze krant. Stem via deze link! Bekijk hieronder de nominaties