Kenneth Vermeer.
Volledig scherm
Kenneth Vermeer. © Getty Images

Vermeer verliest eerste duel Los Angeles FC: ‘Trots op debuut’

Kenneth Vermeer heeft op Instagram met trots teruggeblikt op zijn officiële debuut voor Los Angeles FC. De Nederlandse doelman stond voor het eerst onder de lat van zijn nieuwe ploeg in het met 2-0 verloren duel met het Mexicaanse León.

Omdat Los Angeles FC vorig seizoen tot de Conference Finals van de Western Conference reikte (daarin werd verloren van de uiteindelijke landskampioen Seattle Sounders) mocht de kersverse ploeg van Vermeer voor het eerst in de historie aantreden in de CONCACAF Champions League. 

Het was niet alleen het eerste officiële duel voor Los Angeles FC over de landsgrenzen, het was voor Vermeer bovendien de eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club na zijn overstap van Feyenoord. Het resultaat werd er echter eentje om snel te vergeten. Vermeer moest twee keer vissen door goals van Jean Meneses en Ángel Mena.

Ondanks het teleurstellende resultaat keek Vermeer toch tevreden terug op zijn eerste duel in Amerikaanse dienst. ,,Ik ben blij met mijn officiële debuut voor Los Angeles FC. Helaas niet het resultaat dat we wilden, maar ik ben nog steeds trots op het team en de geweldige steun van de fans", liet Vermeer weten op Instagram.

Vermeer en consorten hebben nog steeds kans zich te plaatsen voor de volgende ronde van de CONCACAF Champions League. Op vrijdag 28 februari is immers de return in Los Angels.