Ronaldinho/
Volledig scherm
Ronaldinho/ © EPA

Verzoek tot huisarrest Ronaldinho verworpen door rechtbank in Paraguay

VideoEen rechtbank in Paraguay heeft het verzoek tot voorwaardelijke vrijlating of huisarrest van voormalig topvoetballer Ronaldinho afgewezen. De 39-jarige Braziliaan, die eind vorige week werd aangehouden, blijft daardoor in voorlopige hechtenis voor het gebruik van een vals paspoort.

Ronaldinho was naar Paraguay afgereisd om een boek te promoten. Toen de politie vorige week de hotelkamer doorzocht waar hij en zijn broer Roberto verbleven, vonden ze de vervalste paspoorten. Een onderzoeksrechter besloot daarop de voormalige dribbelkoning aan te houden. De voormalig stervoetballer zou zich desalniettemin opgewekt voelen en naar verluidt veel lachen. 

Eind 2018 moest Ronaldinho zijn paspoort inleveren. Dat werd hem destijds afgenomen door een Braziliaanse rechtbank. De oud-spits van onder meer FC Barcelona en AC Milan had nog een boete van 2,25 miljoen euro openstaan na een veroordeling voor een zware bouwovertreding in beschermd natuurgebied.

Volgens zijn advocaat wist Ronaldinho niet dat hij een vervalst paspoort had gekregen. Hij hoopt de Braziliaan, die binnenkort veertig wordt, snel vrij te krijgen.