Daniel Levy.
Volledig scherm
Daniel Levy. © BSR Agency

Voorzitter Spurs: voetbal moet uit ‘bubble’ komen

Volgens Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Levy is in de Britse voetbalwereld nog lang niet iedereen doordrongen van de ernst van de huidige coronacrisis, zowel op het humanitaire vlak als op financieel en sportief gebied.

,,Met 786.000 besmettingsgevallen, ruim 38.000 doden en grote delen van de wereld in lockdown, dienen we te beseffen dat het voetbal niet in een ‘bubble’ kan blijven. Ik hoor en lees nog steeds verhalen over grote spelerstransfers komende zomer alsof er niets is gebeurd. Mensen dienen echter wakker te worden. Het is hard nodig dat ze gaan begrijpen hoe enorm de impact van deze crisis is.”

Levy kondigde dinsdag een salarisvermindering voor het niet-spelende personeel van Tottenham Hotspur aan. Het gaat bij de club van aanvaller Steven Bergwijn en reservekeeper Michel Vorm om 550 medewerkers, die in april en mei moeten rekenen op 20 procent minder inkomen. Volgens Levy is een dergelijke ingreep noodzakelijk om banen bij de Londense club veilig te stellen. Hij wil eventueel ook een beroep gaan doen op het noodfonds van de Engelse overheid waarmee werkgelegenheid kan worden behouden.

Levy hoopt bij Tottenham in financieel opzicht tevens op medewerking van de duurbetaalde spelers en stafleden, met coach José Mourinho als grootverdiener. ,,Dat zij ook hun bijdrage gaan leveren in het economische systeem van het voetbal.”

Tottenham Hotspur behoort tot de top tien van de clubs in de wereld met de hoogste omzet. ,,Maar dat is compleet irrelevant nu. Dit virus heeft geen grenzen.”

Steven Bergwijn in duel met Burnley-speler Phil Bardsley.
Volledig scherm
Steven Bergwijn in duel met Burnley-speler Phil Bardsley. © AFP
  1. LIVE | Leipzig in Keulen ondanks vroege achterstand met voorsprong pauze in

    LIVE | Leipzig in Keulen ondanks vroege achter­stand met voorsprong pauze in

    RB Leipzig hoopt vanavond in de 29ste speelronde van de Bundesliga de derde plek weer in te nemen. Een gelijkspel op bezoek bij nummer 11 FC Köln is genoeg om op doelsaldo weer over Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen te wippen, maar ‘Die Roten Bullen’ willen meer, want bij een zege is de achterstand op nummer 2 Borussia Dortmund nog maar twee punten. De aftrap is om 20.30 uur, mis hier niets! Tussenstand: FC Köln - RB Leipzig 1-2
  2. Herstart Serie A op 20 juni, daarna bijna elke dag een wedstrijd

    Herstart Serie A op 20 juni, daarna bijna elke dag een wedstrijd

    De Italiaanse Serie A gaat zaterdag 20 juni weer verder met Torino - Parma. Dat heeft de organisatie officieel bekend gemaakt. Het nieuwe speelschema voor vier inhaalwedstrijden van de 25ste speelronde en twaalf complete competitieronden begint eindigt op 2 augustus. Gedurende die periode zal er bijna op elke dag worden gevoetbald in de Serie A, die door de uitbraak van het coronavirus sinds 9 maart stilviel. Alleen van de laatste drie speelrondes moeten de speeldata nog bekend worden.