José Holebas haalt Michail Antonio neer en krijgt rood.
Volledig scherm
José Holebas haalt Michail Antonio neer en krijgt rood. © Action Images via Reuters

Watford wil met Holebas finale FA Cup in: ‘We gaan beroep aantekenen’

Watford tekent beroep aan tegen de rode kaart die José Holebas zondag kreeg in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen West Ham United (1-4). De Griekse linksback werd kort na rust van het veld gestuurd voor het neerhalen van de doorgebroken Michail Antonio. 

Het levert Holebas in principe een schorsing voor drie duels op, waardoor hij zaterdag de finale van de FA Cup tegen Manchester City zou moeten missen. ,,Maar we gaan beroep aantekenen’', zei manager Javi Gracia. ,,Het is voor ons en voor de speler niet voor te stellen dat hij de finale van de FA Cup zou moeten missen vanwege dit. Het was misschien een overtreding, een lichte dan. Maar de beslissing van de scheidsrechter maakt me heel boos. Normaal gesproken respecteer ik de arbitrale beslissingen, maar het kan niet zo zijn dat Holebas de finale hierdoor mist. Dat zou ongelooflijk zijn.”

De 34-jarige Griek is een belangrijk onderdeel van het elftal van Watford. Als de club van Daryl Janmaat zaterdag op Wembley landskampioen City weet te verslaan, mag het volgend seizoen de Europa League in. Prins William reikt in de Londense voetbaltempel de beker uit aan de winnaar. De nummer twee in de lijn van de Britse troonopvolging is het ceremoniële hoofd van de Engelse voetbalbond FA.

Volledig scherm
© Action Images via Reuters