Weergaloze De Bruyne loodst City voorbij tandeloos Arsenal

SamenvattingManchester City had vanavond geen kind aan het zwalkende Arsenal (0-3). De klus was voor de rust al geklaard, met name dankzij een magistraal optreden van Kevin De Bruyne. 

Arsenal is niet bezig aan een groots seizoen en bezet derhalve een kleurloze negende plaats in de Premier League. De Spaanse oefenmeester Unai Emery werd de laan al uitgestuurd, maar onder interim-coach Freddie Ljungberg blijven The Gunners tamelijk beroerd presteren. 

De start van het duel met City kon amper slechter. Na nog geen anderhalve minuut opende Kevin De Bruyne de score. De Belg toonde zijn klasse door een voorzet van Gabriel Jesus bij de tweede paal beheerst in de kruising te plaatsen. Na een kwartier besliste City het duel al. Na halfslachtig druk zetten van Arsenal, wist de ploeg van Pep Guardiola op kinderlijk eenvoudige wijze een counter op te zetten. Raheem Sterling was het eindstation na een afgemeten pass van De Bruyne. 

Volledig scherm
Raheem Sterling tikte de 0-2 tegen de touwen. © AFP

One-man-show

Daarmee was de one-man-show van de Belgische smaakmaker nog niet ten einde. Vijf minuten voor de rust draaide hij knap weg om vervolgens met zijn linkervoet de bal loepzuiver in de hoek te plaatsen. Na de pauze bleek aan alles dat het een gelopen koers was. Het was aan Bernd Leno én de matige afwerking van City te danken dat Arsenal een complete vernedering bleef bespaard.

Manchester City blijft de nummer drie in de Premier League met liefst 14 punten achterstand op koploper Liverpool, dat eerder dit weekend hekkensluiter Watford klopte (2-0). 

Volledig scherm
Kevin De Bruyne wordt gefeliciteerd door Gabriel Jesus en Raheem Sterling. © BSR Agency