Wonderschone assist De Roon houdt Atalanta op CL-koers

Atalanta Bergamo blijft op koers voor deelname aan de Champions League. De formatie van Marten de Roon en Hans Hateboer was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Genoa.

Na een doelpuntloze eerste helft had Atalanta na rust niet lang nodig om tot scoren te komen. Musa Barrow kreeg de goal op zijn naam, maar vooral de rol van De Roon was bij deze treffer fenomenaal te noemen. Met een splijtende steekpass vanaf eigen helft, dwars door de verdediging van Genoa heen, stuurde de Nederlander Barrow weg. De invaller bleef kalm en rondde af: 1-0.

De beslissing viel niet veel later. Timothy Castagne stond precies op de goede plek om een voorzet vanaf de zijkant binnen te werken. De buit leek daarmee binnen voor Atalanta, maar vlak voor tijd werd het tóch nog spannend. Goran Pandev zorgde voor een bloedstollend slot van de wedstrijd. Verder dan 2-1 liet Atalanta, met naast De Roon ook Hateboer en Robin Gosens in de basis, het niet komen. 

Concurrentie op afstand

Timothy Castagne zorgt voor 2-0.
Volledig scherm
Timothy Castagne zorgt voor 2-0. © EPA

Atalanta klimt daardoor naar de derde plek in de Serie A met 65 punten. Internazionale, AC Milan en AS Roma volgen met respectievelijk 63, 59 en 59 punten. De Champions League is daardoor héél dichtbij voor De Roon en consorten.

Hans Hateboer en Marten de Roon.
Volledig scherm
Hans Hateboer en Marten de Roon. © EPA