Zoon van Reyes gaat bij Real spelen: ‘Ik zal je nooit vergeten’

José Antonio Reyes Lopez, de elfjarige zoon van de zaterdagochtend overleden José Antonio Reyes Calderon, zal vanaf volgend seizoen in de jeugdopleiding van Real Madrid gaan spelen. Dit seizoen speelde hij nog in de jeugd van CD Leganés, een stadje ten zuiden van Madrid.

Reyes stierf zaterdagochtend vroeg toen hij vanuit Almendralejo terugkeerde naar zijn geboorteplaats Utreta (dichtbij Sevilla) na een tragisch verkeersongeval. ,,Dit is het laatste moment dat ik samen met papa hebben doorgebracht. Die dag gaf je me advies zoals je altijd doet, maar vandaag ben je niet meer teruggekomen en het is een heel zware dag voor mij,” schreef de zoon van Reyes zaterdag op Instagram bij een foto die op 18 mei werd genomen. 

Volledig scherm
José Antonio Reyes Lopez vandaag op de begrafenis van zijn vader. © EPA

,,Ik was en ik zal altijd heel trots op je zijn, José Antonio Reyes, we hebben niet zoveel tijd doorgebracht als we samen wilden, maar alleen jij en ik weten hoeveel we van elkaar hielden. Ik weet dat je vanuit de hemel voor mij zorgt en ik zal je nooit vergeten. Ik hou van je papa! Dank aan iedereen voor de steunberichten die ik heb ontvangen,” schreef José Antonio Reyes López. Zijn vader werd vandaag begraven in Utrera, de plek waar hij werd geboren en altijd weer naar terugkeerde. Op zijn doodskist lagen twee vlaggen: een van Utrera en een van Sevilla FC, de club waar hij op zijn zestiende debuteerde in de hoofdmacht. Later speelde Reyes ook nog voor Arsenal, Real Madrid, Atlético Madrid, Benfica en Espanyol. Hij speelde 24 interlands voor Spanje en won vijf keer de Europa League: drie keer met Sevilla en twee keer met Atlético. 

Cañizares: ‘Reyes geen held’

Santiago Cañizares, voormalig keeper van Valencia en Spanje, is aangeslagen door de vroege dood van Reyes, maar is ook kritisch op de rijstijl van zijn overleden landgenoot. Bij het ongeluk kwam naast bestuurder Reyes ook zijn neef om het leven. Zijn andere neef ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis. ,,De snelheidslimiet overschrijden vind ik echt een kwalijke zaak”, stelt de oud-doelman op Twitter. ,,Er zijn hierdoor meerdere slachtoffers gevallen. Ik vind het dan ook ongepast om Reyes als held te omschrijven, al is het natuurlijk erg verdrietig allemaal. Ik zal voor zijn ziel bidden.” De opmerkingen van Cañizares zorgen voor woedende reacties op social media, al krijgt hij tegelijkertijd bijval. De gewezen sluitpost is in ieder geval niet van plan zijn mening bij te stellen.

De Spaanse autoriteiten hebben inmiddels bevestigd dat Reyes een snelheid van 193 kilometer per uur aanhield ten tijde van de crash. In Spaanse media gaat het zelfs over snelheden van 237 kilometer bij de crash. Het ongeluk op de snelweg wordt nog nader onderzocht. De 35-jarige aanvaller was zaterdagochtend op de weg terug naar Utrera en zou ook vermoeid achter het stuur hebben gezeten. Reyes speelde sinds januari voor Extremadura, dat uitkomt op het tweede niveau in Spanje. 

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© EPA