Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van de optocht in Bakel. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Animo voor carnavalsoptochten in regio Zuidoost-Brabant kalft af

EINDHOVEN/HELMOND - Carnavalsoptochten in de regio staan onder druk. Gebrek aan bouwlocaties en geringe animo bij de jeugd spelen de optocht parten.

Lantaarnpalen werden gedraaid, bomen langs het parcours gesnoeid. Om doorgang te verschaffen aan de carnavalswagens van De Plattevonder - de rest van het jaar heet het Someren-Eind daar - moest alles wijken. Uitsluitend eigen buurtverenigingen met tot de verbeelding sprekende namen als Brimberre, De Ravel, D'n Haspel en Ketelenberg waren in een fanatieke concurrentiestrijd om het kampioenschap verwikkeld. Alles aan hun wagens draaide, spetterde en swingde en het kon niet breed, lang of hoog genoeg. Sommige wagens gingen wel dertien meter de lucht in. Uit de verre omtrek kwamen mensen naar d'End om rijendik de optocht te bewonderen.

  1. Burgemeester Jorritsma van Eindhoven in lastig parket om ‘blokkeerfriezen’

    Burgemees­ter Jorritsma van Eindhoven in lastig parket om ‘blokkeer­frie­zen’

    EINDHOVEN - Een ludieke actie voor het behoud van Piet Paulusma als weerman bij omroep SBS6 heeft de Eindhovense burgemeester John Jorritsma in een lastig parket gebracht. Jorritsma werd op carnavalszaterdag tijdens de Eindhovense optocht betrokken bij die actie van een aantal Eindhovense ‘blokkeerfriezen’. D66 en Denk in de Eindhovense gemeenteraad vinden nu dat de burgemeester daarvoor zijn excuses moet maken.