Volledig scherm
© AFP

‘Ajax zal het ons heel moeilijk maken’

Ajax is in de achtste finales van de Champions League gekoppeld aan Real Madrid en bij de Spanjaarden verwachten ze twee ‘zeer moeilijke wedstrijden.’

Emilio Butragueño, voormalig topvoetballer van de Madrilenen en tegenwoordig werkzaam voor de club, denkt dat Ajax veel motivatie zal halen uit het spelen van wedstrijden tegen de Europees kampioen. ,,We hebben het over twee legendarische clubs en twee clubs die hebben bijgedragen aan de groei van de Champions League. Het zullen twee zeer moeilijke wedstrijden worden en we moeten op ons best zijn om ons te kwalificeren voor de kwartfinales.”

Emilio Butragueno
Volledig scherm
Emilio Butragueno © DOMINIC FAVRE

Ook Butragueño heeft gezien dat Ajax het hele seizoen al indruk maakt in de Champions League. ,,Ze spelen erg goed. Het is een mix van jongelingen en ervaringen en het leek er zelfs op dat ze eerste zouden worden in de groepsfase. Ze willen graag de bal hebben en hebben een aanvallende instelling. Een beetje net als ons eigenlijk. Het gevecht om de controle van de wedstrijd zal beslissend zijn.”

Volgens Butragueño is Ajax vooral thuis erg sterk. ,,We moeten in Amsterdam een goed resultaat halen zodat we het in eigen huis kunnen afmaken met de steun van het publiek.”