Volledig scherm
© EPA

BATE vol vertrouwen: 'Als die eerste snel valt, maken we ook tweede doelpunt'

Mark van Bommel stipte het voor de heenwedstrijd bewust aan: BATE Borisov speelde de afgelopen jaren meer wedstrijden in de Champions League dan PSV. De Wit-Russen zelf hopen dat die ervaring hen vanavond helpt in de beslissende slag met PSV.

Volledig scherm
Aleksei Baga © EPA

 ,,We hebben ook de ervaring goed te presteren in uitduels in die CL-setting'', zei trainer Alyaksey Baga gisteren bij de afsluitende training in het Philips Stadion. ,,Champions League spelen is geen kwestie van moeten voor ons, maar we kunnen zeker verrassen. We vertrouwen op ons trackrecord buitenshuis.''

Middenvelder Stanislaw Drahun bevestigde het vermoeden bij PSV dat BATE gaat proberen snel te scoren. ,,En als zo'n vroeg doelpunt valt, verwacht ik ook dat we snel de tweede kunnen maken.'' Bij PSV keert Pablo Rosario naar verwachting terug in de basisopstelling, die verder dezelfde zal zijn als de voorgaande duels.

  1. Wereldelftal van het Jaar: de genomineerden

    Wereldelf­tal van het Jaar: de genomineer­den

    Het voetbaljaar 2018 leverde weer zoveel moois op. De swingende Rode Duivels op het WK. De opmars van Liverpool in Europa waar alleen Real Madrid nog een stokje voor kon steken. Atlético Madrid dat in de Europa League ijzersterk voor de dag kwam. Manchester City, Kroatië, Frankrijk en zelfs Rusland. Wij willen uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2018. Welke elf voetballers zou u opstellen? En welke trainer zou deze ploeg moeten leiden?
  2. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.