Volledig scherm
© EPA

Bayern München zeker tot de winterstop zonder Coman

Bayern München kan zeker tot aan de winterstop geen beroep meer doen op Kingsley Coman. De Franse aanvaller moest woensdag in de gewonnen wedstrijd tegen Tottenham Hotspur in de Champions League (3-1) na ruim 25 minuten spelen geblesseerd van het veld. 

Onderzoek door clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt bracht een scheur in het kapsel van zijn linkerknie aan het licht. Ook is een pees verrekt en is er schade aan het kniegewricht.

Coman liep die blessure op zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Hij nam op snelheid een bal aan bij de zijlijn, maar daarbij maakte zijn linkerknie een rare knik naar buiten. De impact was zo groot, dat Coman over de zijlijn vloog. Hij moest zich direct laten vervangen. De 23-jarige Fransman had in de 14e minuut de score geopend. Coman, die in zijn carrière al vaak te maken heeft gehad met blessureleed, is doorgaans een vaste waarde in het elftal van interim-trainer Hansi Flick.

,,Deze blessure overschaduwt onze zege”, zei Flick, die nog niet precies weet hoelang Coman is uitgeschakeld. De Fransman draagt voorlopig een brace om z’n knie. De resterende wedstrijden tot aan de winterstop, tegen Werder Bremen, SC Freiburg en VfL Wolfsburg, mist hij in ieder geval.

De verdedigers Niklas Süle (afgescheurde kruisband) en Lucas Hernández (enkelblessure) zijn ook langdurig uitgeschakeld bij Bayern München, dat in de Champions League alle groepswedstrijden won. In de Bundesliga gaat het heel wat minder voorspoedig. De Duitse kampioen staat op de zevende plaats, zeven punten achter koploper Borussia Mönchengladbach.