Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Blind kijkt uit naar prachtig affiche: ‘Real blijft een topploeg’

Een fantastische tegenstander. Zo reageerde Daley Blind op de loting die Ajax in de achtste finales van de Champions League aan Real Madrid koppelde. ,,We hebben met z'n allen alles in het spelershome gevolgd. Op een gegeven moment zou het FC Porto of Real Madrid worden. Het werd Real en toen werd er wel even geschreeuwd en op de tafels geslagen."

Het enthousiasme werd volgens Blind niet ingegeven door de mindere resultaten van de laatste weken van de huidige nummer vier van Spanje.

,,Nee helemaal niet, want Real blijft een topploeg. En het is ook niet zo dat we wel even van Porto zouden winnen", stelde de Amsterdammer, die zondag drie keer scoorde tegen De Graafschap (8-0). ,,Bovendien spelen we pas in februari en maart tegen Real. Dan kan alles weer anders zijn. Real heeft vier van de laatste vijf edities van de Champions League gewonnen. Dat wordt gewoon een prachtig affiche. We kijken er echt naar uit."

Blind werd al twee keer met Ajax uitgeschakeld door Real in de Champions League. In 2011 werd het twee keer 3-0 voor de grootmacht uit Spanje. Een jaar later ging Ajax tweemaal met 4-1 onderuit. ,,We hadden toen weinig kans”, weet Blind nog. ,,Zij waren dodelijk in de counter en verrasten ons keer op keer. Tegen Bayern hebben we laten zien dat we ons met de Europese top kunnen meten als we lef tonen. Dat willen we tegen Real ook weer doen. Hoe goed zij ook zijn, ons doel is om een ronde verder te komen.”