Volledig scherm
Petr Cech. © AFP

Cech heeft droomfinale tegen oude liefde te pakken

Doelman Petr Cech heeft de afscheidswedstrijd te pakken waarvan hij droomde: de Europa League-finale tegen oude liefde Chelsea. 

,,Mijn droom was om een Europese finale te spelen met Arsenal’', zei Cech in het Mestalla-stadion van Valencia, waar Arsenal ook de return in de halve finale won (2-4). ,,Mijn laatste droom is om die finale ook te winnen.’’

In januari kondigde Cech aan te stoppen met profvoetbal. ,,Iedereen zegt dat ik een beetje gek ben, omdat ik nu al ga stoppen. Er zijn van die dagen dat ik goed heb gespeeld en als ik thuiskom denk: zal ik toch doorgaan?”

Maar de bijna 37-jarige Tsjechische doelman heeft het besluit weloverwogen genomen. ,,Ik weet dat ik misschien nog wel twee jaar door kan. Maar ik stop liever twee jaar te vroeg, dan een jaar te laat.”

Tweede keus

Volledig scherm
© REUTERS

Cech is in de Premier League tweede keus achter Bernd Leno, maar de Europese wedstrijden staat hij wel onder de lat. Dat leidde dus tot de finale van de Europa League, in Baku, tegen Chelsea waarmee hij tussen 2004 en 2015 de prijzen aaneenreeg. ,,Het wordt dus een heel bijzonder einde van mijn carrière. Maar een finale is alleen speciaal als je die wint.”

Volledig scherm
© AFP