Frank Lampard, manager van Chelsea.
Volledig scherm
Frank Lampard, manager van Chelsea. © Getty Images

Chelsea-coach Lampard: Dit was echt ongelooflijk

Met dank ook aan Ajax stelde Frank Lampard dat de toeschouwers op Stamford Bridge dinsdag een historische voetbalwedstrijd hebben gezien. Chelsea kwam terug van een 4-1-achterstand, geholpen door de rode kaarten die Daley Blind en Joël Veltman kregen. 

,,Wat een wedstrijd", zei Lampard, die het groepsduel in de Champions League in 4-4 zag eindigen. ,,Misschien kunnen we niet tevreden zijn met het resultaat, maar gezien het scoreverloop moeten we dat wel zijn."

Lampard speelde ook zelf memorabele duels met Chelsea in de Champions League. ,,Maar dit was echt ongelooflijk. Ik denk niet dat er veel wedstrijden zijn die je hiermee kunt vergelijken. We hebben eens 4-4 gespeeld tegen Liverpool en er waren nog wel een paar gekke wedstrijden", zei de Chelsea-coach.

Hij vond het lastig om het duel in perspectief te zien. ,,Daarvoor moet ik de wedstrijd terugzien. Maar iedereen die gekeken heeft zal zeggen: wat een wedstrijd. Respect ook voor Ajax, wat een spektakel.” Acht doelpunten, twee afgekeurde treffers, twee strafschoppen en twee rode kaarten, Lampard zag zelden zo veel gebeuren in een wedstrijd. ,,We stonden op een bepaald moment met 4-1 achter en aan het eind waren we tegen negen man aan het drukken om de 5-4 te maken.”

Slordig en pech

Bij de rust stond het 3-1 in Amsterdams voordeel. Lampard: ,,De doelpunten die we tegen kregen waren een mix van slordigheid en pech. Ik vond wel dat we goed in de wedstrijd zaten, maar de eindpass ontbrak en we moesten de geest weer in het stadion zien te krijgen. Het karakter dat we hebben getoond is iets waar ik echt van houd.” 

De coach van Chelsea zag ook zeker punten ter verbetering. ,,Het spel kan zeker beter, maar het is iets waar ik me aan vasthoud. Het was makkelijk geweest bij 4-1 te denken dat het over is. Onze ervaren spelers - Jorginho, Kovacic, Willian, Azpilicueta - hebben ons erdoorheen gesleept.”

Bekijk hier de samenvatting van Chelsea - Ajax:

Bekijk hier de nabeschouwing met Ajax-volger Freek Jansen:

Volledig scherm
© BSR Agency
Frank Lampard
Volledig scherm
Frank Lampard © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency