Volledig scherm
© AP

Cocu's Fenerbahçe hard onderuit bij Dinamo Zagreb

De positie van Phillip Cocu bij Fenerbahçe wordt er na vanavond niet sterker op. De Turkse club ging in de Europa League hard onderuit bij Dinamo Zagbreb: 4-1. 

Ivan Sunjic bracht de Kroaten al na een kwartier op voorsprong. Binnen het halfuur stond het na een goal van Izet Hajrovic al 2-0. Roman Neustädter leek daarna de spanning terug te brengen, maar Hajrovic besliste de wedstrijd met zijn tweede treffer. Daniel Olmo maakte het daarna voor de mannen van Cocu alleen maar erger. 

Fenerbahçe werd bij vlagen weggespeeld en ontsnapte aan een nog grotere nederlaag. Dinamo Zagreb raakte paal en lat en miste een paar grote kansen.

Cocu kreeg de afgelopen weken al veel kritiek op de slechte resultaten van de club uit Istanbul. Fenerbahçe staat na vijf duels teleurstellend elfde in de Turkse competitie en werd door Benfica uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AFP
  1. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.