De Bruyne weet ook dat het nu moet gebeuren voor City

Kevin De Bruyne bezorgde zijn club Manchester City met een rake strafschop tegen Real Madrid een uitstekende uitgangspositie voor de return in Engeland. City boog in Estadio Santiago Bernabéu een achterstand om in een 2-1-overwinning.

,,We hebben een heel goede reactie getoond”, oordeelde De Bruyne voor de camera van Veronica. ,,Eigenlijk was het een heel gesloten wedstrijd. We hebben, denk ik, verdiend gewonnen.”

Ondanks de dominantie op diverse fronten in de afgelopen jaren is succes in de Champions League nog niet weggelegd voor City. Omdat de club de komende twee seizoenen niet in Europees verband mag spelen wegens een straf van de UEFA moet het - indien de straf blijft staan - eigenlijk dit seizoen gebeuren.

,,City heeft de Champions League nog niet gewonnen en iedereen praat erover”, aldus de 28-jarige Belg. ,,Maar wij hebben altijd de druk gehad te winnen.” Vragen over de straf werden door de UEFA verboden.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© REUTERS
  1. De wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden: ‘Atalanta - Valencia was biologische bom’
    Video

    De wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden: ‘Atalanta - Valencia was biologi­sche bom’

    40.000 dolgelukkige supporters omarmden elkaar na een onvergetelijke avond voor Atalanta. Het is woensdagavond 19 februari en in San Siro, in het eerste duel van de achtste finale van de Champions League, staat er op het scorebord: Atalanta Bergamo - Valencia 4-1. Een maand later wijzen verschillende Italiaanse dokters naar die wedstrijd als een van de grootste triggers voor de chaos die momenteel in de regio Lombardije, en met name in Bergamo, heerst.