Volledig scherm
Luuk de Jong scoort de 2-0 tegen BATE Borisov. © Getty Images

De Jong: Dit voelt als een prijs

PSV-aanvoerder Luuk de Jong is dolblij nadat hij zich met PSV plaatste voor de groepsfase van de Champions League. BATE Borisov werd in Eindhoven met 3-0 verslagen en dat was na de 2-3 in Wit-Rusland ruim voldoende. ,,Dit voelt als een prijs."

,,Dit is het podium waarop je wilt spelen", zei De Jong na de wedstrijd. ,,Het begon nog wat moeizaam, maar na de voorsprong ontstonden er ruimtes op het middenveld en liepen we snel uit. Dit is heel belangrijk voor de jongens die gebleven en gekomen zijn."

De Jong zelf verzorgde de 2-0 en was blij dat PSV als landskampioen maar één voorronde hoefde te spelen. ,,Die moet je dan natuurlijk nog wel even winnen. Heel lekker, ik ben heel blij."

Bergwijn

Steven Bergwijn, die met de 1-0 de ban brak, was niet minder blij: ,,Hier droom je als jonge jongen van. Ik had eerlijk gezegd wat meer van hen verwacht, maar dat is gewoon de kwaliteit van ons." Welke ploegen Bergwijn hoopt te loten? ,,Maakt me eigenlijk niet uit. Ik zie het wel."

  1. Wereldelftal van het Jaar: de genomineerden

    Wereldelf­tal van het Jaar: de genomineer­den

    Het voetbaljaar 2018 leverde weer zoveel moois op. De swingende Rode Duivels op het WK. De opmars van Liverpool in Europa waar alleen Real Madrid nog een stokje voor kon steken. Atlético Madrid dat in de Europa League ijzersterk voor de dag kwam. Manchester City, Kroatië, Frankrijk en zelfs Rusland. Wij willen uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2018. Welke elf voetballers zou u opstellen? En welke trainer zou deze ploeg moeten leiden?
  2. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.