Matthijs de Ligt liep tijdens het duel met Olympique Lyon een fikse hoofdwond op.
Volledig scherm
Matthijs de Ligt liep tijdens het duel met Olympique Lyon een fikse hoofdwond op. © Getty Images

De Ligt lichtpuntje bij Juve: ‘Die goal was geen toeval’

Precies op het moment dat Matthijs de Ligt zich liet behandelen aan een hoofdwond wist Olympique Lyon te scoren in het Champions League-duel met Juventus. ,,Geen toeval", zo stellen Italiaanse media, die De Ligt uitlichten als een van de weinige pluspuntjes bij Juventus, dat met 1-0 onderuit ging in Lyon.

,,Ze deden ons pijn, precies toen we met tien man stonden. Dat was precies het moment dat ze ons pijn konden doen", jammerde Leonardo Bonucci tegenover Sky Sports Italia nadat hij met Juventus een 1-0 nederlaag had geleden in de achtste finale van de Champions League. ,,We hadden veel eerder wakker moeten worden", voegde de collega van De Ligt toe. 

Bonucci zelf krijgt in Italiaanse media het verwijt dat hij zelf ook niet bepaald wakker was en wordt door Calciomercato zelfs getrakteerd op een 4,5. Dat cijfer krijgt ook vleugelverdediger Alex Sandro terwijl Danilo een 5,5 krijgt. De Ligt krijgt een 6 en wordt daarmee als lichtpuntje gezien. ,,Precies toen De Ligt werd verzorgd kreeg Juventus een goal om de oren. Dat was geen toeval.”

De hoofdwond van De Ligt inspireerde The Sun om een passende kop te bedenken: ‘Bloody mess’, verwijst het Engelse medium naar de bloederige toestanden bij de Nederlandse verdediger én het matige spel van Juventus. 

Sarri

Coach Maurizio Sarri uitte ook pittige kritiek op zijn team: ,,Het lukt me niet om mijn ideeën over snelle balcirculatie over te brengen op dit team”, mopperde de 61-jarige coach na afloop. ,,In de trainingen gaat de bal rond met 200 kilometer per uur, maar het vreemde is dat dit niet gebeurt in wedstrijden. In de training werken ze twee keer zo hard als ze tegen Lyon deden.”

Sarri heeft dit seizoen al vaker gezien dat de ‘Oude Dame’ moeite heeft met zijn spelopvatting van snel afspelen en doorstoten in de defensie van de tegenstander. De Italiaanse kampioen valt in zijn ogen te vaak terug op het behoudende spel dat Juventus kenmerkte onder zijn voorganger Massimiliano Allegri. ,,Vooral de eerste helft was de passing heel traag en daarom hadden we het zo moeilijk. De tweede helft was beter, maar niet goed genoeg voor een wedstrijd in de Champions League”, meende Sarri.

Bekijk hieronder de samenvatting van Olympique Lyon - Juventus.