De Ligt zag weer Ajax van voor de winterstop: ‘Mogen trots zijn’

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt zag tegen Real Madrid (1-2 nederlaag) het Ajax van voor de winterstop terug. ,,We mogen trots zijn. Maar hoe goed je ook speelt, we staan wel met lege handen. Dat is heel zuur", zei hij tegenover de camera's van Veronica.

Het goede gevoel was na de 1-0 nederlaag tegen Heracles Almelo ver weg, zo gaf De Ligt toe, maar hij zag vanavond weer een Ajax dat hij herkende. ,,Des te pijnlijker eigenlijk. Dat moeten we onszelf ook aanrekenen. Je kunt het vanavond Real Madrid lastig maken en zaterdag word je afgedroogd door Heracles.”

De Ligt had de beelden van het afgekeurde doelpunt van Nicolás Tagliafico nog niet gezien dus kon daar niets over zeggen, maar vond dat zijn ploeg het goed oppakte na die domper én die van de 0-1 van Karim Benzema. ,,Real heeft het lastig tegen ons als we blijven lopen en dan zie je ook dat je de 1-1 maakt. Zo moet je tegen hen scoren en dat kwam er goed uit.”

Het mocht echter niet baten, want Marco Asensio schoot in de 87ste minuut de 1-2 nog tegen de touwen, nadat de middenvelder van Real Madrid uit de rug van Donny van de Beek liep. ,,Heel zuur. Hij kwam achter me langs, maar ik stond voor mijn gevoel wel goed. Ik moet het nog een keer terugzien", aldus Van de Beek die de uitslag niet terecht vond. ,,Wij hebben teveel kansen nodig, zij maar een paar. 

Volledig scherm
Matthijs de Ligt in duel met Karim Benzema. © BSR Agency