Volledig scherm
Bas Dost kon geen stempel drukken op de wedstrijd en werd na een uur gewisseld. © BSR Agency

Dost met Frankfurt hard onderuit, eigen goal Vilhena bij afgang Krasnodar

Arsenal is de groepsfase van de Europa League overtuigend begonnen. De finalist van vorig seizoen won met 3-0 bij Eintracht Frankfurt. Bas Dost kon bij de Duitsers geen stempel drukken op de wedstrijd. Hij werd na ruim een uur gewisseld.

Joe Willock had de ploeg uit Londen op voorsprong geschoten. Tegen het einde van de tweede helft maakte de 18-jarige Bukayo Saka zijn eerste goal voor Arsenal. Pierre-Emerick Aubameyang bepaalde de eindstand op 3-0 tegen de Duitsers, waar Dominik Kohr met twee keer geel van het veld werd gestuurd.

FC Basel haalde met 5-0 uit tegen FC Krasnodar. Tonny Vilhena was met een eigen doelpunt verantwoordelijk voor de 4-0. Kevin Bua (2) Luca Zuffi en Noah Okafor maakten de andere doelpunten voor de Zwitsers.

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.